Adwise en Lucardi hebben gebruik gemaakt van feed-gegevens voor 67% meer ROI met behulp van Hunch

a person pin icon
About Customer
Adwise is een bekroond, full-service digitaal bureau uit Nederland, gespecialiseerd in digitale commercie.
briefcase icon
Industry
Bureau / Prestaties
location pin icon
Location
Almelo, NL
visit website

Adwise het bureau dat vandaag de dag de digitale droom laat werken, is het bekroonde, full-service digitale bureau in Nederland dat bedrijven vooruit helpt. Ze verhelpen de tekortkomingen in de ervaring van hun klanten, zowel online als offline, waar ze zich ook bevinden.

Ze hebben met succes Hunch gebruikt voor hun klant – Lucardi, een omnichannel-juweliersketen die voornamelijk in Nederland actief is en voornamelijk op Facebook en Instagram adverteert, evenals in de winkel. Terwijl ze zich concentreerden op merkbekendheid, was hun belangrijkste prestatiedoel het verbeteren en vergroten van hun online inkomsten via alle kanalen.

Door uitsluitend gebruik te maken van het Hunch-platform en het creatieve productieproces in de Hunch Creative Studio, zijn Adwise en Lucardi erin geslaagd om hun prospectie- en retargeting-campagnes met succes te beheren, met een stijging van 67% in ROI.

Challenge // Challenge // Challenge

Het verkoopmoment verslaan met meer merkherkenning

Toen de winkels dicht gingen vanwege de pandemie explodeerden de online kanaal-verkopen en ging de omzet door het dak. Sinds de fysieke winkel eindelijk weer het levenslicht heeft gezien, was het doel om de online verkoopstijging van vorig jaar te overtreffen.

Adwise moest een oplossing vinden om slimmer online zaken te doen. De markt veranderde en de online concurrentie werd nog harder. Bovendien was het verzoek van de klant om meer herkenbaar te zijn als merk, niet alleen om het product te presenteren, maar er ook een meer on-brand vleugje aan te geven.

solution // solution // solution

De datapunten van Lucardi ontsluiten voor merkervaringen op grote schaal

Adwise heeft de unieke verkooppunten van Lucardi gebruikt om meer merkgegevens in hun kooptraject te stoppen. Ze doen het goed in de Hunch Creative Studio en ze hebben meer dan 10000 echte beeldadvertenties gemaakt voor verschillende productcollecties en formaten om extra productafbeeldingen in één advertentie te tonen.Hoe meer productafbeeldingen je gebruikt in je Facebook-campagnes, hoe beter. Deze formaten laten niet alleen het product zien, maar ook de boodschap en levensstijl erachter, alle aanvullende informatie die je nodig hebt en suggesties over hoe je het kunt combineren met andere sieraden.

Adwise heeft de verbeterde DPA van Hunch gebruikt met verschillende catalogussegmenten, verschillende productcollecties en verschillende stijlgroepen binnen de catalogus, waardoor perfect passende templates zijn gemaakt. Met behulp van website-gebruikersgedrag en Facebook-doelgroepinformatie hebben ze gerichte gebruikersinteresses en vergelijkbare doelgroepen gespecificeerd aan wie ze later hun advertenties hebben laten zien.

Door veel verschillende datapunten te testen en te verzamelen, zijn ze erin geslaagd om de juiste advertenties samen te stellen, op basis van de interesses van de beoogde doelgroepen. De last van het creatieve proces werd verlicht doordat het team van Lucardi onmiddellijk de productie van hun middelen op zich nam. En met een duidelijk doel en uitstekende onboarding heeft Lucardi haar advertenties uitsluitend in de Hunch Creative Studio gemaakt.

results // results // results // results

67% stijging in ROI en een terugkerend klantenbestand dat trouw is aan het herkenbare merk

Afgezien van opmerkelijke aankoopstatistieken, is Adwise erin geslaagd om de ROI van Lucardi met 67% te laten stijgen.

Ook heeft Lucardi uitsluitend hun eigen ontwerpen gemaakt, waardoor de latentie tussen de briefing en het productieproces drastisch werd verminderd, met meer dan 10000 verschillende producten in hun arsenaal.

Wat het werken met de DPA-catalogi van Hunch en in de Hunch Creative Studio heeft geholpen in het geval van Adwise+Lucardi, was dat grondig onderzoek en het gebruik van datapunten essentieel is bij het plannen van een succesvolle marketingcampagne. Door passend onderzoek kun je de juiste advertenties maken voor de juiste gesegmenteerde doelgroepen. Dit zorgt voor voltooide aankopen, meer omzet en een terugkerend klantenbestand dat trouw is aan het herkenbare merk.


Als je meer wilt weten hoe Hunch jouw bedrijf kan helpen de verkoop te verhogen via on-brand DPA’s, neem dan gerust contact met ons op voor een gratis strategiegesprek.

About Customer
Adwise is een bekroond, full-service digitaal bureau uit Nederland, gespecialiseerd in digitale commercie.
Industry
Bureau / Prestaties
Size
Location
Almelo, NL
Hunch features used
Workflow automation

Enhanced DPAs

Lucardi heeft haar advertenties alleen in de Hunch Creative Studio gemaakt.

Adwise NL

"Dankzij Hunch hebben we 67% meer ROI gerealiseerd met verbeterde DPA’s waardoor we de juiste advertenties voor de juiste gesegmenteerde doelgroepen konden leveren. Dit heeft geleid tot voltooide aankopen, meer omzet en een terugkerend klantenbestand dat trouw is gebleven aan het herkenbare merk."

Pauline van Miert
Pauline van Miert
Head of Display & Social Advertising bij Adwise